Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord ondertekend contract met Premier 1 Grand Prix

14 november 2001 23:05

Verslaggever: RvN

Feyenoord-voorzitter Jorien van den Herik en Heinz Schurtenberger, CEO van Premier 1 Grand Prix, hebben vandaag hun handtekening gezet onder een drie-jarige overeenkomst, zo meldt Feyenoord.nl. Hiermee is Feyenoord de komende jaren verzekerd van deelname aan een reeks autorace wedstrijden die vanaf 14 juli 2002 zullen worden gehouden in Europa en Zuid-Amerika.

De voetbalclubs die in de nieuwe autorace zullen stappenzullen minimaal 1 miljoen dollar per jaar gaan verdienen, zo liet de organisator van 'Premier 1 Racing' weten. Het autocircuit zou moeten gaan concurreren met de Formule 1. Volgens woordvoerder Webb van Premier 1 Racing zouden de clubs niets meer hoeven te doen dan hun logo af te staan voor 'hun' raceauto. De race organisatie gaat op zoek naar rijders en een begeleidingsteam. Feyenoord heeft bij de aanstelling wel het laatste woord over de keuze van de rijders.

Alle racewagens zullen een voetbalclub vertegenwoordigen. Bedoeling is dat via dit initiatief de fans van de voetbalclubs ook aan de autorace wordt gekoppeld.

De racewagen van Feyenoord zal herkenbaar zijn aan de traditionele rood-witte kleuren en het logo van de Rotterdamse club. Er wordt nog gezocht naar een coureur die voor Feyenoord kan uitkomen. Eerder werd de naam van autocoureur en Feyenoordfan Van de Ende al genoemd, volgens Feyenoord moet er nog met geinteresseerde kandidaten worden gesproken.

Naast Feyenoord hebben ook Leeds United en Benfica een overeenkomst getekend en zijn principe overeenkomsten bereikt met Valencia, Lyon, Bordeaux en Anderlecht voor de autorace die op hetzelfde circuit worden gereden als ook waar de Formule 1 actief is. Daartoe behoort ook Zandvoort.

Gedurdende het seizoen 2002/2003 staan twaalf races op het programma in Europa. Het jaar erop wordt dat aantal uitgebreid tot 18, onder andere ook in Zuid Amerika en Azia. De opzet van de Grand Prix is een andere dan in Formule 1 gebruikelijk is. Elk team beschikt over identieke wagens en is zodoende uitgerust met dezelfde krachtige motor.

Meer op




Tags

autorace grand prix amerika logo ondertekend rijders voetbalclubs anderlecht autocircuit autocoureur azia begeleidingsteam benfica bordeaux ceo circuit coureur ende feyenoordfan gedurdende heinz herik herkenbaar identieke jorien leeds lyon motor raceauto races racewagen racewagens schurtenberger stappenzullen valencia wagens webb zandvoort

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot bijbehorend bijlow dtk geeneen geluisterd gelul kasperk kloese kraaij kwestie liverpool meewerkt meijer ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren podcast pusic slot streuer trauner twente voortzetten wereldsalaris yoda