Feyenoord verliest Klassieker: 1-2

19 september 2010 14:29

Feyenoord is er niet in geslaagd een goed resultaat te behalen in de Klassieker. In de Kuip werd het 1-2 voor Ajax. Pas in de laatste tien minuten werd het spannend toen Bahia de aansluitingstreffer op 1-2 maakte.

Feyenoord had het moeilijk in de beginfase. Omdat Ajax niet doordrukte kon Feyenoord in de loop van de eerste helft terugkomen in de wedstrijd. Toch was het Ajax dat op voorsprong kwam na een foutje van De Vrij. De Jong kon de 0-1 binnenwerken. Daarna sloeg het noodlot toe. Vlaar liep bij een misstap een hamstringblessure op. Been moest noodgedwongen enkele wijzigingen doorvoeren in zijn elftal. Hij bracht El Ahmadi in omdat hij geen verdediger meer had.

Na rust had Feyenoord het erg moeilijk tegen Ajax. De tegenstander kreeg diverse goede kansen. Daarvan verdween er slechts een, via El Hamdaoui, in het doel achter Van Dijk. In de 80ste minuut zorgde Bahia via een kopbal uit een corner voor de 1-2. Daarna mocht alles wat Feyenoord was nog hopen op de gelijkmaker. Zover zou het echter niet meer komen. Daarvoor bleek de tijd tekort.