Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord komt tekort tegen Benfica: 4-1

30 juli 2010 17:40

Feyenoord heeft de eerste wedstrijd in het toernooi om de Guadiana Cup tegen Benfica met 4-1 verloren. Na een goede start kwam het jonge Feyenoord duidelijk tekort tegen de Portugese kampioen.

Scoreverloop:
0-1 Smolov '3,
1-1 Cardozo '50
2-1 Cardozo '72
3-1 Menezes '75
4-1 Amorim '85

Feyenoord kwam al na drie minuten op voorsprong. Een slechte bal van de Portugezen kwam bij de doorgelopen Smolov. Die maakte het oog-in-oog met de keeper rustig en beheerst af. In het vervolg had Feyenoord de wedstrijd zo'n half uur onder controle. In de middenfase van de eerste helft speelde de ploeg zelfs goed naar voren en zette het druk. In de slotfase van de eerste helft schakelde Benfica een tandje omhoog. Diverse spelers kregen het vervolgens moeite om in het hogere tempo mee te blijven draaien.

Benfica zette dat tempo in de tweede helft door. Feyenoord moest zich bezighouden met verdedigen. Aanvallend had de ploeg een kans, een schot van Biseswar eindigde op de paal. Benfica zette daar twee ballen op de lat en een op de paal tegenover, alvorens de ploeg uiteindelijk uit zou lopen naar een toch wel verdiende 4-1 zege.

Na afloop volgden er penalties om bij een eventuele gelijke stand aan het einde van het toernooi een beslissing te kunnen geven. Feyenoord verloor de penalties met 4-5. Ron Vlaar miste de enige penalty, de eerste penalty van de serie.

Opstelling Feyenoord: Mulder; De Vrij, Vlaar, Bahia, De Cler; El Ahmadi (76' Van Haaren), Bruins (81' Ferná, Fer; Wijnaldum, Smolov (76' Castaignos) en Biseswar.


Het duel was live te zien bij RTL7 en te volgen via Twitter. Voeg @fnetwerk toe voor updates.




Tags

benfica smolov biseswar cardozo penalties vlaar ahmadi amorim bahia beheerst bezighouden bruins castaignos cler doorgelopen fer ferna fnetwerk guadiana haaren menezes middenfase mulder ron schakelde scoreverloop tandje voeg wijnaldum

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.427 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again arne arneslot jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting peeters performance persie players poor reds schreuder slot stengs there think twente what will year yoda zerrouki