Transparent
Inloggen
Sluiten

Van Marwijk: 'fans sleepten ons er doorheen'

31 oktober 2001 23:06

Verslaggever: RvN

Feyenoord coach Bert van Marwijk gaf na de wedstrijd een 'ongelofelijk compliment' aan het Rotterdamse legioen dat volgens de coach 'de ploeg er doorheen gesleept had'. De manier waarop de supporters de ploeg ondersteunden had hij nog nooit meegemaakt.

Volgens Van Marwijk was de 3e plaats in deze poule voor Feyenoord achteraf het hoogst haalbare. 'Meer zat er niet in. We hebben een paar keer pech gehad en domme dingen gedaan, maar zoals vanavond hadden we ook geluk. Ik ben ongelofelijk blij dat we nog derde zijn geworden'

Het elftal speelde in de eerste helft volgens Van marwijk heel goed, maar was een aantal keer slordig achterin hetgeen tegen een ploeg als Spartak dodelijk kan zijn. En dat bleek ook bij de 1-1 van de Russen. Volgens Van Marwijk had de ploeg meer rust nodig en bracht hij daarom Van Gastel binnen de lijnen. 'Een hele goede wissel' aldus Van gastel zelf over de move van de trainer om hem in te zetten. 'Feyenoord had een speler nodig net voor de verdediging om de boel te sturen'.

Volgens Van Marwijk speelden de Russen bij vlagen zo goed voetbal dat Feyenoord er continu achteraan moest lopen en het op een gegeven moment leeggespeeld was. Van gastel kon vervolgens de benodigde rust in het team brengen.

De overwinning was zeer positief voor Feyenoord en ook voor het Nederlands voetba;. 'Zo kan Feyenoord nog punten behalen in de UEFA Cup.' Van Marwijk liet dan ook weten te hopen op een simpele tegenstander.

Maar eerst wilde hij met zijn selectie even nagenieten over de overwinning. De domper van het niet behalen van de tweede ronde van de CL is allang vergeten, aldus Van marwijk. 'Dit was het hoogst haalbare en daar ben ik heel blij mee. We hadden vandaag dan ook het nodige geluk ondere andere met de scheidsrechter die de 2-2 afkeurde'.

Meer op




Tags

marwijk gastel russen sleepten achteraan benodigde dodelijk gesleept leeggespeeld legioen move nagenieten ondere ondersteunden simpele spartak uefa vlagen voetba

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve arneslot danall ego eredivisie geertruida geloofwaardigheid gimenez gravenberch hancko intensiteit jong kompas kraaij kroes middenveldert praag renovatie rvc slot sobat stengs timber ueda wieffer willykment woerts yoda