Transparent
Inloggen
Sluiten

Excelsior promoveert, Willem II handhaaft zich

16 mei 2010 18:34

Verslaggever: A

Feyenoord zal volgend jaar in de Eredivisie weer tegen Excelsior uitkomen. De Rotterdamse club, waarmee de Stadionclub samenwerkt, promoveert ten koste van stadsgenoot Sparta, dat degradeert naar de Jupiler League. Willem II handhaaft zich in de hoogste afdeling.

Excelsior mocht als laatste lachen in een knotsgekke slotfase op het Kasteel tegen Sparta. Twee minuten voor tijd kreeg Excelsior een strafschop, maar deze werd gemist door Fernandez. Vervolgens was het de thuisclub die twee minuten in de blessuretijd de 1-0 maakte en zich leek te handhaven. Nog twee minuten later echter maakte Fernandez de 1-1. Op basis van uit gescoorde doelpunten won Excelsior aldus de tweekamp.

Voor Feyenoord is de promotie van Excelsior goed nieuws. Beenhakker liet eerder al weten te hopen dat het zou gebeuren, in het kader van het samenwerkingsverband.

Willem II was zondag veel sterker dan Go Ahead, maar slaagde er niet in om in reguliere speeltijd verder te komen dan 1-0. Omdat de eerste wedstrijd in Deventer in 1-0 voor Go Ahead was geëindigd, moest er worden verlengd. In de verlenging scoorden de Tilburgers nog tweemaal.

Verder zal Jupiler League kampioen De Graafschap degradant RKC Waalwijk vervangen in de Eredivisie.

In de play-off om het laatste Europa League voorronde ticket versloeg FC Utrecht Roda JC. De Utrechters wonnen al met 0-2 in Kerkrade en waren ook in eigen huis de betere. De FC won met 4-1.




Tags

excelsior handhaaft eredivisie fernandez jupiler sparta afdeling beenhakker degradant degradeert deventer graafschap kader kerkrade knotsgekke promotie rkc roda samenwerkingsverband samenwerkt slaagde stadionclub thuisclub tilburgers tweekamp utrecht utrechters verlenging voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.146 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie jong koeman kraay kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer yoda zorg