Transparent
Inloggen
Sluiten

Veel onrust en onzekerheid rond lange afwezigheid Brett Emerton

24 oktober 2001 08:17

Verslaggever: RvN

Rond de selectie van de Australische internationals voor de oefenwedstrijd tegen Frankrijk en vervolgens de tweestrijd voor een WK kwalificatieplaats tegen de nummer 5 van Zuid-Amerika is een hoop onrust en onzekerheid ontstaan. Dat begon nadat er een lobby vanuit Zuid-Amerika op gang kwam om de tweestrijd tegen de Zuid-Amerikaanse tegenstander een paar dagen uit te stellen. Reden is het feit dat de tweestrijd zo dicht dit op het einde van de WK kwalificatie-poule in Zuid-Amerika dat de nummer 5 nauwelijks tijdheeft zich normaal voor te bereiden en in te stellen op de extra play-off. Australie heeft fel geagiteerd tegen een wijziging, mede vanwege druk van de Europese ploegen met Australische internationals. Die zouden hun internationals, zoals Emerton dan een maand kwijt zijn.

Vervolgens blijkt er een lobby op gang te zijn gekomen door 11 Europese topclubs met Franse internationals die bij de FIFA een petitie aanboden met het dringende verzoek dat de Franse internationals niet zouden worden geselecteerd voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Frankrijk voorafgaand aan de WK kwalificatietweestrijd. Daarop gaf de FIFA een dringend advies aan de Australische en Franse voetbalbond om slechts een speler per club op te roepen voor de vriendschappelijke interland tegen Frankrijk.

Dat schoot volledig in het verkeerde keelgat van de Australische bondscoach, die dan ook absoluut niet van plan is om aan dat verzoek te voldoen.

Meer op




Tags

australische amerika emerton frankrijk onzekerheid tweestrijd brett fifa lobby aanboden australie geagiteerd keelgat kwalificatie kwalificatieplaats kwalificatietweestrijd petitie tijdheeft

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot bijbehorend bijlow dtk geluisterd gelul kasperk kloese kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren pastoor podcast pusic slot streuer trauner twente voortzetten wehave yoda