Reacties van uitblinker Elmander en Van Marwijk

23 oktober 2001 23:03

Van Marwijk liet na afloop weten erg tevreden over het spel van zijn spelers maar een beetje teleurgesteld te zijn over het resultaat. 'Ik had het idee dat er meer inzet. We hadden misschien wel een gelijkspel verdiend. De eerste helft hebben we ons tekort gedaan en 2 goals dom weggegeven, doodzonde. Vai een prachtige goal van Elmander kwamen we nog wel terug. In de tweede helft speelden we bij vlagen goed voetbal en hadden we kansen op de gelijkmaker in de fase dat we volgens mij beter waren dan Bayern' aldus Van Marwijk.

Van Marwijk liet weten Gyan ingebracht te hebben voor Van Gobbel in het centrum omdat hij vond dat Van Gobbel te onzeker overkwam. Veel lof had hij voor uitblinker Elmander. 'Alleen had hij in de tweede helft de bal moeten stiften of afleggen naar Emerton zodat Feyenoord de gelijkmaker had kunnen maken.'

'Uiteraard had ik de tweede helft nog het doelsaldo in mijn achterhoofd. Bij een 2-1 stand zouden we thuis aan een 2-2 gelijkspel genoeg hebben gehad volgende week woensdag, nu moeten we gewoon winnen' aldus Van Marwijk.

Elmander was slechts gedeeltelijk tevreden over zijn eerste wedstrijd. Zijn eerste basisplaats van het seizoen en zijn eerste goal deden hem zichtbaar erg goed. Alleen in de spits van de aanval was hij balvast en altijd gevaarlijk. Bij zijn eerste goal trcute hij de doelman door te doen alsof hij een voorzet gaf. Hij moest echter wel zelf schieten omdat er niemand mee was gekomen. Hij wist de bal in de onmogelijke korte hoek binnen te schieten onder Kahn.

Toch was hij niet echt tevreden over zijn eigen prestatie, aangezien hij verzuimd had de tweede binnen te schieten. 'Ik hoorde na afloop dat Emerton naast me vrij stond, maar ik had hem niet gezien.'