Transparent
Inloggen
Sluiten

Open brief Feyenoord: beroep op supporters

4 mei 2010 09:07 - Feyenoord.nl

Feyenoord heeft dinsdag in een open brief in dagblad Metro de supporters opgeroepen om de club op positieve wijze te steunen tijdens het tweede duel van de bekerfinale tegen Ajax, dat aanstaande donderdag in De Kuip wordt gespeeld. Trainer Mario Been, aanvoerder Giovanni van Bronckhorst en clubambassadeur Gerard Meijer doen een klemmend beroep op de supporters om kwetsende spreekkoren of andere gebeurtenissen die niets met voetbal te maken hebben achterwege te laten, aangezien dit verstrekkende gevolgen kan hebben voor Feyenoord. Lees hieronder de volledige open brief.

Beste Feyenoorder,

Aanstaande donderdag 6 mei staat om half zeven ’s avonds in De Kuip de return van de bekerfinale tegen Ajax op het programma. Hoewel de uitgangspositie geen gemakkelijke is, leeft bij ons en bij de voltallige spelersgroep heel sterk de wens om er donderdag een geweldige wedstrijd van te maken. Wij willen die beker pakken en daar hebben wij de steun van onze trouwe supporters héél hard bij nodig.

Naast de absolute wil om te winnen moet er donderdag wat ons betreft één ding voorop staan en dat is gezonde rivaliteit. Wij doen daarom een klemmend beroep op alle toeschouwers om Feyenoord donderdag alleen op een positieve wijze te steunen.

Het kan niet zo zijn dat een prachtig affiche als Feyenoord-Ajax verziekt wordt door kwetsende spreekkoren of andere gebeurtenissen die niets met voetbal te maken hebben. Niemand gaat daar namelijk beter van voetballen, ook wij niet. En of we nu winnen of verliezen, de liefde voor ons Feyenoord moet altijd voorop staan. In voor- en tegenspoed, bij winst en verlies.
Het eventueel staken van de wedstrijd als gevolg van kwetsende spreekkoren door de scheidsrechter kan bovendien zeer nadelige gevolgen voor Feyenoord hebben, zoals bijvoorbeeld het moeten spelen van wedstrijden zonder publiek in het komende seizoen. Als club van iedereen en voor iedereen moet dat het laatste zijn wat we willen.

Feyenoord-supporters, laat De Kuip donderdag bij de bekerfinale weer een ouderwetse heksenketel worden! Maar wel één waarin we met respect voor elkaar, de scheidsrechter en de tegenstander omgaan. Het moet kolken, het moet een voetbalfeest worden, het stadion moet uit zijn voegen trillen! Dan doen wij er alles aan om die cup te pakken en hopelijk kunnen we er dan na het laatste fluitsignaal een enorm feest van maken. In het mooiste stadion van Nederland, met de beste supporters van het land. Want dat is Feyenoord!

Samen maken we Feyenoord sterker.

We rekenen op jullie!

Meer op Feyenoord.nl




Tags

beroep brief bekerfinale kuip kwetsende spreekkoren affiche bronckhorst clubambassadeur fluitsignaal gerard heksenketel kolken liefde meijer metro nederland ouderwetse rivaliteit staken tegenspoed trillen trouwe uitgangspositie verstrekkende verziekt voetbalfeest

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.146 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk fvd geertruida gimenez hartman immigratie jong koeman kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland slot statushouders telegraaf westen westerse wieffer yoda zorg