Transparent
Inloggen
Sluiten

Coalitieakkoord: besluit over nieuw stadion na duidelijkheid FIFA over WK 2018

Verslaggever: K

Vandaag werd het coalitieakkoord gepresenteerd door de Rotterdamse politieke partijen PvdA, VVD, D66 en CDA. Daarin kwam ook de komst van het nieuwe Feyenoord stadion aan de orde.

'We ondersteunen de wens voor een nieuwe kuip. Een stadion kan een nieuw icoon voor de stad zijn. Maar het is voor ons nu niet mogelijk om een definitief besluit te nemen over het nieuwe stadion, omdat deze is gekoppeld aan uitsluitsel over het WK voetbal in 2018. We ondersteunen met enthousiasme de WK-kandidatuur van Nederland, en onder strenge voorwaarden zoals cofinanciering van het Rijk, ook Coalitieakkoord 2010-2014 Rotterdam de ambitie om finalestad te worden. Het nieuwe college moet eind dit jaar mede op basis van het besluit van de FIFA een definitief besluit voorleggen aan de Raad over het nieuwe stadion en de inrichting van stadionpark.

Meer op RTV Rijnmond - coalitieakkoord (pdf)




Tags

coalitieakkoord fifa cda cofinanciering college finalestad inrichting kandidatuur kuip nederland pvda stadionpark strenge vvd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.461 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot arsenal arteta both brain brands clearly detailed during gaal giggs gio got incredible intensiteit into kasperk liverpool match modern pastoor players pusic slot stuivenberg wehave yoda