Feyenoord wint in 2e helft van Vitesse: 2-1

31 maart 2010 20:50

Feyenoord heeft in de tweede helft tegen Vitesse uiteindelijk de drie punten in eigen huis weten te halen. Elf dagen na de eerste helft (1-1) won Feyenoord in de tweede helft uiteindelijk met 2-1. Roy Makaay zorgde na tien minuten in de tweede helft voor de tweede treffer.

Mario been besloot aan het begin van de tweede helft in tegenstelling tot wat hij elf dagen geleden van plan was niet te wisselen. Hij liet met name Makaay staan. Dat bleek zijn vruchten af te werken. Na tien minuten was hij al succesvol. André Bahia kopte een vrije trap van Giovanni van Bronckhorst door en Makaay kon vervolgens scoren.

Feyenoord kreeg daarna met name via Luigi Bruins en Georginio Wijnaldum diverse kansen om de voorsprong uit te breiden. Omdat dat niet gebeurde, bleef Vitesse hoop houden op de gelijkmaker. In de slotfase kwamen er door fouten achterin mogelijkheden op zo'n treffer, maar dat bleef de Rotterdammers gelukkig bespaard.