Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord-AZ gaat definitief door

22 december 2009 11:44

Verslaggever: K

De KNVB heeft dinsdagmorgen besloten dat de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en AZ door gaat. Het duel in De Kuip, waarvoor ruim 40.000 kaarten zijn verkocht, begint om 20.45 uur. Het besluit van de voetbalbond is genomen nadat informatie was ingewonnen bij onder andere de gemeente Rotterdam en bij Feyenoord. De thuisspelende club gaf in dat onderhoud net als een dag eerder aan dat het veld weliswaar bespeelbaar is, maar dat de omstandigheden voor de supporters zeker niet ideaal zullen zijn.

Net als op een dag eerder wordt dinsdag in en rond het stadion met man en macht gewerkt om gevaarlijke situaties rond de wedstrijd zo veel mogelijk te voorkomen. Het is vooral de dreiging van ijzel die Feyenoord zorgen baart, zo gaf de club aan bij de KNVB.
‘De bond, als organisator van het bekertoernooi, neemt haar beslissingen over het al dan niet doorgaan van een wedstrijd echter op basis van de huidige situatie en niet op voorspellingen’, aldus Feyenoord woordvoerder Raymond Salomon. ‘En daarvan konden wij niet anders dan beamen dat die zowel vanmorgen als nu in de middag dusdanig zijn dat een wedstrijd organiseren weliswaar lastig maar niet onmogelijk is’.

Meer daarover op Feyenoord.nl

De Feyenoord Supportersvereniging heeft een dringend beroep gedaan op de KNVB om, bij het eventueel toch niet doorgaan, dit ruim op tijd te laten weten. "Veel supporters van Feyenoord komen van ver en moeten met dit weer ruim op tijd van huis. Je moet er toch niet aan denken dat je na drie uur rijden weer huiswaarts moet omdat de beslissing van het wel of niet doorgaan laat wordt genomen. Ook het KNMI geeft aan dat de weersverwachting in het land er voor vanmiddag en vanavond niet best uit zien. Waarom dan niet beter voorkomen dan genezen. Opnieuw wordt er gekeken naar het eigen belang en niet naar die van de club en haar supporters. Indien er ongelukken gebeuren zal dit de KNVB hoogst kwalijk worden genomen, want die hadden vooraf voorkomen kunnen worden."




Tags

knvb baart beamen beroep bespeelbaar dreiging gemeente genezen gevaarlijke huiswaarts ijzel ingewonnen knmi kuip macht onderhoud ongelukken salomon supportersvereniging voorspellingen weersverwachting

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.144 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer