Transparent
Inloggen
Sluiten

Geen consequenties voor directie, Beenhakker: er is gegokt en verloren

12 december 2009 10:07

Verslaggever: K

De directie verbindt geen consequenties aan het nieuwe megaverlies dat de club leidde over afgelopen seizoen. De oorzaak was het ingezette beleid in 2007 om dure spelers met hoge salarissen te halen om de Champions League te bereiken. Van die tijd is alleen Onno Jacobs nog over.De financieel directeur voelt zich niet persoonlijk verantwoordelijk voor het debacle, zo laat hij weten in De Telegraaf: "Op zichzelf was het een heel goed plan om Feyenoord terug naar de top te brengen, waar de club ook hoort, maar je kunt concluderen, dat het aan de technische kant van het verhaal is misgegaan."

Ook algemeen directeur Eric Gudde ziet geen reden om persoonlijke consequenties te verbinden aan de slechte cijfers. Gudde in De Telegraaf: "We hebben vorig seizoen vroegtijdig onderkend, dat dit stond te gebeuren en daarop beleid gemaakt. In vergelijking met een jaar eerder hebben we elf miljoen euro aan kostenbesparingen doorgevoerd. Deze bezuinigingsoperatie zal worden doorgezet de komende jaren."

Beenhakker reageerde in De Telegraaf zeer kritisch op het gevolgde beleid. "Ik denk dat de mensen die het toen voor het zeggen hadden het met de beste bedoelingen hebben gedaan, maar puur technisch bekeken vond en vind ik de toen gemaakte keuzes totaal onjuist. Als je transfersommen betaalt voor spelers van 29, 30 jaar, dan weet je dat je dat geld nooit meer terugkrijgt en dat je zulke bedragen binnen enkele jaren moet afschrijven. Er is gegokt en verloren."




Tags

beenhakker gegokt telegraaf gudde afschrijven bedoelingen bezuinigingsoperatie debacle doorgezet gemaakte gevolgde ingezette jacobs kostenbesparingen megaverlies onderkend onjuist onno terugkrijgt verbindt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again arne arneslot dtk jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting peeters performance persie players poor reds schreuder slot stengs there think twente will year yoda zerrouki