Feyenoord verslaat FC Groningen in tweede helft: 3-1

6 december 2009 16:30

Feyenoord heeft in de eigen Kuip zondagmiddag met 3-1 gewonnen van FC Groningen. De eerste helft was zeer matig voor de Rotterdammers. Na enkele wijzigingen in het elftal ging het na rust veel beter.

In de eerste helft ging het volledig mis voor Feyenoord. De ploeg zakte door de laagste ondergrens en mocht blij zijn dat ook FC Groningen er weinig van bakte. Toch kwam die ploeg op 0-1 voor.

De keuze voor Bruins als controlerende middenvelder voor Fer en Schenkeveld als rechtsback bleken niet het gewenste resultaat te hebben. Been zette dat in de rust recht door Makaay in te brengen voor Bruins en Leerdam voor Schenkeveld.

Na rust zag je vervolgens een geheel ander Feyenoord in het veld. De ploeg kantelde de wedstrijd en kwam via Babovic op gelijke hoogte. Hij schoot vanaf zo'n meter of 18 de bal onhoudbaar achter de FC Groningen doelman.

Daarna gooide Feyenoord er een schepje bovenop. Makaay zette Feyenoord op voorsprong uit een goede assist van Tomasson. In de slotfase was de Deen er als de kippen bij toen Da Silva de bal na een schot van Wijnaldum losliet, om de 3-1 binnen te schieten en daarmee de zege veilig te spelen voor Feyenoord.