Feyenoord verliest van Sparta: 2-1

18 oktober 2009 18:21

In een tumultueus duel heeft Feyenoord met 2-1 verloren van Sparta. Bahia maakte het enige doelpunt voor Feyenoord. Cisse en Tomasson kregen rood, net als Spartaan Poepon.

Feyenoord gaf in de eerste helft nauwelijks iets weg. Vlak voor rust kwam Feyenoord op de verdiende voorsprong. Het was Bahia die na een slecht weggewerkte vrije trap raak kopte. Pas in de slotminuten van de eerste helft kreeg Sparta enkele mogelijkheden.

Sparta ging in de tweede helft door. In de 51ste minuut kwam Feyenoord met tien man te staan toen Sekou Cisse bij een tackle te laat was en vol het been van de tegenstander raakte. Hij kreeg daarvoor direct rood van Nijhuis. Dat leidde tot de nodige frustratie. Acht minuten later moest Tomasson na ook een veel te harde tackle met rood vertrekken. Het was toen Poepon die de 1-1 maakte. Feyenoord moest het uiteindelijk zo'n 10 minuten met negen tegen elf man doen. Na die tien minuten kreeg Poepon zijn tweede gele kaart.

Met tien tegen elf ging het vervolgens nog mis voor Feyenoord. Het was Strootman die een assist van Duplan goed afrondde. Feyenoord ging daarmee voor de derde keer op rij onderuit uit bij Sparta.