Transparent
Inloggen
Sluiten

NRC: Gemeente wil geen geld in nieuwe stadion stoppen

15 oktober 2009 15:53

Verslaggever: K

Het NRC Handelsblad meldt op basis van een commissievergadering in het stadhuis van Rotterdam dat de gemeente niet van plan is om geld te steken in het nieuwe stadion. Zowel de raad als het stadsbestuur meent dat de gemeente met de voorgenomen investeringen in de infrastructuur (metro, parkeerplaatsen, toegangswegen) de club al ruimschoots tegemoet komt.

Bovendien eist de gemeenteraad dat de voetbalclub snel duidelijkheid verschaft over de financiële onderbouwing van het beoogde onderkomen van de finale van het WK voetbal in 2018. Tot ongenoegen van een raadsmeerderheid heeft de stadiondirectie nog altijd geen 'businesscase' laten zien. Daardoor dreigt de voorgenomen grootschalige herinrichting van het gebied – Stadionpark – pal langs de Nieuwe Maas vertraging op te lopen.

Stadiondirecteur Van Merwijk heeft eerder al laten weten dat een bijdrage van de gemeente van 200 miljoen euro noodzakelijk is om de plannen rond te krijgen.

Meer: NRC Handelsblad




Tags

gemeente nrc handelsblad voorgenomen businesscase commissievergadering eist herinrichting infrastructuur maas merwijk metro onderbouwing onderkomen parkeerplaatsen raadsmeerderheid stadhuis stadiondirecteur stadiondirectie stadionpark stadsbestuur toegangswegen verschaft vertraging

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.438 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot bijbehorend bijlow dtk fardau geeneen gelul jacobs joseph kasperk kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren persie slot streuer trauner twente wereldsalaris yoda