Feyenoord thuis onderuit tegen PSV: 1-3

20 september 2009 16:28

Feyenoord is er thuis niet in geslaagd om een goed resultaat te behalen tegen PSV. In De Kuip waren de Eindhovenaren met 1-3 te sterk voor de Rotterdammers. Slory maakte het enige doelpunt voor Feyenoord.

Mario Been wilde direct met een openingsoffensief PSV het mes op de keel zetten. Hij hoopte op een vroeg doelpunt om te profiteren van het feit dat PSV donderdag in Praag nog een wedstrijd moest spelen. Slechts de eerste paar minuten kon Feyenoord druk zetten. Daarna nam PSV het spel in handen. Omdat Feyenoord niet een-op-een durfde te spelen, had PSV op het middenveld steeds een man vrij. Dat kwam de ploeg duur te staan.

Na twintig minuten had Feyenoord al een 0-2 achterstand door twee doelpunten van Koevermans. Vlak daarna schoot Slory de aansluitingstreffer binnen toen Salcido in de fout ging. Feyenoord moest echter toezien hoe PSV nog voor rust de marge weer op twee doelpunten bracht. Bakkal speelde zichzelf vrij en schoot de 1-3 binnen.

Na rust probeerde Feyenoord het wel, maar PSV gaf maar weinig weg. Tot de aansluitingstreffer kwam het niet. Ook niet toen Mario Been voor de dood of de gladiolen ging en de aanvallers Makaay en Wijnaldum inbracht. Feyenoord gaf daarmee wel heel veel ruimte weg achterin. Dat ging echter wonderwel niet fout. De ploeg ging daar verdedigend goed mee om, al ging PSV ook niet meer voluit. Aanvallend was de ploeg echter niet bij machte nog iets te forceren.