Zwaarbevochten zege op Willem II: 2-3

13 september 2009 14:23

Feyenoord heeft een zwaarbevochten zege behaald uit bij Willem II. In Tilburg werd het 2-3 voor Feyenoord. Twintig minuten voor tijd scoorde De Guzman de beslissende treffer uit een vrije trap. In de eerste helft had Jon Dahl Tomasson Feyenoord van een 1-0 achterstand al naar een 1-2 voorsprong gebracht.

Feyenoord kwam in de wedstrijd al heel snel op achterstand via een doelpunt van Botahar. In de negende minuut maakte Tomasson alweer gelijk. Dezelfde deen zette Feyenoord vervolgens ook op voorsprong. Feyenoord leek vervolgens door te kunnen gaan, maar een fout van doelman Rob van Dijk bracht Willem II op gelijke hoogte. Biemans kon profiteren toen Van Dijk een schot verkeerd behandelde.

Het was uiteindelijk via een stilstaande situatie, een vrije trap, dat Jonathan de Guzman Feyenoord twintig minuten voor tijd weer op voorsprong kon brengen. Daardoor won Feyenoord eindelijk na twee seizoenen weer eens in Tilburg.