Penalty Makaay redt Feyenoord: 1-1

30 augustus 2009 16:29

Feyenoord heeft in de topper tegen FC Twente op de valreep gelijkgespeeld. Ver in blessuretijd benutte invaller Roy Makaay een penalty.

Feyenoord domineeerde de eerste helft en kreeg daarin diverse goede kansen om op voorsprong te komen. Een bal van Slory eindigde op het houtwerk en Boschker trad een aantal keer uitstekend op, onder andere op inzetten van Cisse.

In de tweede helft werd FC Twente gevaarlijker. De eerste kans voor FC twente kwam echter pas een kwartier voor tijd. het was direct raak via invaller Kuiper. Nadat FC Twente kansen op de 0-2 liet liggen kon Feyenoord in blessuretijd alsnog de verdiende gelijkmaker maken. Kuiper maakte hands in het strafschopgebied, waarna invaller Makaay liet zien toch nog van waarde te zijn door de penalty koelbloedig binnen te schieten.