Tomasson en Elmander weinig succesvol

1 september 2001 22:17

Verslaggever: RvN

Het nationale elftal van Denemarken kwam zaterdagavond niet verder dan een teleurstellend gelijkspel. In Kopenhagen werd het 1-1 tegen Noord-Ierland. Jon Dahl Tomasson kon weinig indruk maken en werd na 78 minuten gewisseld voor Roda JC speler Marc Nygaard. PSV'er Dennis Rommedahl opende na 3 minuten de score voor Denemarken. In de tweede helft zorgde de Noord-Ier Phillip Mulryne voor de gelijkmaker.

Johan Elmander kwam met Jong Zweden niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Macedonie. Bij feyenoord zit hij de laatste tijd op de tribune, maar bij Jong Zweden kon hij gewoon in de basis starten naast Ajacied Ibrahimovic. De Ajacied scoorde de enige treffer voor de Zweden. Dinsdag speelt Zweden zijn volgende wedstrijd, wederom op vreemde bodem tegen Turkije.