Oranje niet naar het WK

1 september 2001 17:52

Verslaggever: RvN

Nederland is zaterdagmiddag uitgeschakeld voor deelname aan het WK in Korea en Japan. De Nederlandse stervoetballers verloren onder leiding van bondcoach Louis van Gaal met 1-0 van Ierland. Daarmee zijn zowel de eerste als tweede plaats onmogelijk geworden. In de begingfase van de wedstrijd kreeg Oranje 3 goede kansen om op voorsprong te komen. Nadat die niet verzilverd waren, liet Oranje Ierland terugkomen in de wedstrijd. Zo'n 25 minuten voor tijd was het de McAteer die het vonnis over Oranje velde.

Van Hooijdonk viel in de 63ste minuut in voor Arthur Numan. Bosvelt bleef de gehele wedstrijd aan de kant.