Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord verslaat Sampdoria met 3-0

26 juli 2009 16:22

Verslaggever: K

Na de zege in Lissabon op Sporting, heeft Feyenoord ook de laatste oefenwedstrijd tegen een internationaal aansprekende tegenstander weten te winnen. In De Kuip werd het Italiaanse Sampdoria met 3-0 verslagen. Aan het einde van de eerste helft kwamen de Italianen met tien man te staan. Toen stond Feyenoord al op 2-0. Fer, Bruins en De Guzman waren de doelpuntenmakers.

Feyenoord begon goed aan de wedstrijd en kwam al snel op een 1-0 voorsprong. Het was Leroy Fer die zijn ploeg twintig minuten aan de leiding bracht. Vijf minuten voor rust kon Luigi Bruins vanaf de strafschopstip aanleggen voor de 2-0. Rossi kreeg daarbij een zwaarbestafte rode kaart voor hands. Bruins benutte dat buitenkansje uitstekend.

Tegen tien man werd het in de tweede helft allemaal iets minder. Sampdoria hield met 10 man verder stand en wilde er niet al teveel meer aan doen. Been ging vervolgens wisselen. Eerst bracht hij Biseswar in voor van Bronckhorst die eerder in de wedstrijd een tikje had gehad. Vervolgens kwamen ook Leerdam, Vincken en De Guzman in het veld.

Een kwartier voor tijd mistte Tim Vincken een penalty, nadat El Ahmadi na een slalom in het strafschopgebied neergehaald was. Net als in zijn eerste invalbeurt tegen Sporting scoorde De Guzman ook bij zijn invalbeurt tegen Sampdoria.

Aan het einde van de wedstrijd werd de nieuwe coach Mario Been uitgebreid toegezongen. De hoop is weer terug bij het Legioen.

Scoreverloop:
1-0 Fer ('19)
2-0 Bruins ('40 penalty)
3-0 De Guzman ('86)

Opstelling : Darley; Fernandez, Vlaar (77’ Hofland), Bahia, Van Bronckhorst (56’ Biseswar); Fer (62’ Leerdam), Bruins, El Ahmadi; Slory (65’ Vincken), Makaay en Cissé (65’ De Guzman).

De eerste foto's stroomden tijdens de wedstrijd via Twitter binnen (klik op foto om te vergroten):
Share photos on twitter with Twitpic @Feyenoord on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic




Tags

bruins guzman sampdoria fer vincken ahmadi biseswar bronckhorst foto leerdam sporting aanleggen bahia cisse darley fernandez hands hofland italianen kuip legioen lissabon luigi makaay rossi scoreverloop slalom slory tikje tim vlaar zwaarbestafte

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.462 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot arsenal arteta both brain brands clearly detailed during gaal giggs gio got incredible intensiteit into kasperk liverpool match modern pastoor players pusic slot stuivenberg wehave yoda