Transparent
Inloggen
Sluiten

Hofland twijfelde over stoppen na bedreigingen gezin

11 juli 2009 09:25 - Algemeen Dagblad

Verslaggever: K

Volgens Kevin Hofland heeft hij afgelopen seizoen getwijfeld om te stoppen nadat hij en zijn gezin thuis bedreigd werden door boze fans. "Ja, ik ben wel bang geweest. Niet om mezelf, maar wel om mijn gezin. Er zijn dagen geweest dat ik mijn kinderen liever niet naar school had laten gaan. Het voelde onveilig om hen alleen te laten. Die bedreigingen kwamen thuis binnen op ons privé-nummer. Dan komen ze dichterbij dan je lief is. Ik heb overwogen te stoppen, voorgoed. Dat was een serieuze gedachte, geen korte oprisping. Ik heb mezelf meerdere keren afgevraagd of dit het allemaal wel waard was. Het gaat wel om je kinderen, hè. Voor kritiek of frustratie ben ik nog nooit weggelopen, maar dit ging vele malen verder."

Bewust hield hij het stil. "Alleen met mensen om me heen heb ik er veel over gesproken. Onder anderen met mijn vader en met Roy Makaay die van alles op de hoogte was. Hun steun heeft me er doorheen gesleept. Heel langzaam keerde het plezier terug."

Hofland deed aangifte bij de politie, maar de dader werd nooit gevonden. Terugkijkend was het veruit de moeilijkste periode uit zijn loopbaan, zegt hij nu. "Ook omdat er veel onwaarheden zijn verteld en geschreven. In de media ben ik doelbewust beschadigd, terwijl ik me altijd netjes en open heb opgesteld naar de pers. Maar van medespelers en familie om me heen heb ik steeds alle steun gehad. Zij wisten hoe het echt zat. Als ik het nu allemaal opnieuw zou moeten doen, zou ik het precies hetzelfde doen."

Meer: Algemeen Dagblad

Meer op Algemeen Dagblad




Tags

hofland kinderen aangifte afgevraagd bedreigd dader dichterbij doelbewust gesleept lief makaay malen onveilig onwaarheden oprisping terugkijkend voorgoed weggelopen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer