Tumultueuze zege Feyenoord bij ADO: 2-3

26 april 2009 14:25

Feyenoord heeft een tumultueuze zege behaald op ADO Den Haag. In een wedstrijd die pas halverwege de tweede helft losbrandde werd het 2-3 voor Feyenoord. Tomasson scoorde tweemaal, Makaay eenmaal.

Feyenoord was in de eerste helft de betere ploeg, maar kon dat niet in het scorebord tot uitdrukking brengen. ADO Den Haag kon daar weinig tegenoverstellen, maar maakte wel een doelpunt in de slotfase van de eerste helft. De goal werd echter ten onrechte afgekeurd vanwege buitenspel. Aan de andere kant zag de scheidsrechter hands in het strafschopgebied over het hoofd.

In de tweede helft werd ADO Den Haag sterker. Het kwam op voorsprong via een kopbal van Timothy Derijck, die in de winter de overstap maakte. Vlak daarna stuurde Biseswar Tomasson weg. Die reageerde adequaat en zorgde voor de 1-1. Een kwartier voor tijd leek Feyenoord op een beslissende voorsprong te komen. Tomasson zorgde voor de 1-2.

In een spectaculair slot kwam ADO Den Haag toch weer langszij. Eerst floot de scheidsrechter voor een penalty voor ADO. De grensrechter greep echter terecht in en liet de bal buiten het strafschopgebied leggen. Dat bleek uiteindelijk voor ADO niet uit te maken, want Knopper schoot de vrije trap er via de binnenkant van de paal alsnog in.

Feyenoord bleek echter weerbaar en kon alsnog weer op voorsprong komen. De Cler zette voor en het was topscorer Roy Makaay die de winnende maakte.