Feyenoord begint met uitstekende zege

19 augustus 2001 16:22

Feyenoord is de competitie uitstekend begonnen. In een volgepakt eigen huis (bijna uitverkocht) werd stadsgenoot Sparta met 5-0 opzij gezet. Tomasson, Emerton en Bosvelt en opnieuw Tomasson (2x) scoorden de goals voor Feyenoord. Tomasson was met zijn 3 doelpunten de grote man vanmiddag. Doordat Van Hooijdonk als afleider de aandacht trok, kwam Tomasson vaker in de gelegenheid om gevaarlijk te worden. Nieuwe aanwinst Van Hooijdonk miste vlak voor rust bij een 2-0 voorsprong een penalty. Van Hooijdonk en Ono maakten hun debuut in een officiele wedstrijd voor Feyenoord. De Japanner viel 10 minuten voor tijd tot opluchting van de honderden Japanse verslaggevers in.