Transparent
Inloggen
Sluiten

Uitstekend Oranje knap langs Engeland

15 augustus 2001 23:15

Verslaggever: RvN

Het Nederlands elftal zette woensdagavond een uitstekende prestatie neer door Engeland op White Hart Lane met 0-2 te verslaan. De doelpunten van Nederland werden binnen een minuut (38'en 39') door Van Bommel en Van Nistelrooy. Met name de eerste was een absolute beauty. Via een loeihard afwaaiend afstandschot van maar liefst 35 meter schoot Van Bommel in de rechterbovenhoek. Het gehele Nederlandse elftal onder Van Gaal maakte eindelijk eens veel indruk.

In de tweede helft werd alles anders. Door de vele wissels zakte de wedstrijd volledig in en ontstond er een saaie tweede helft. In de tweede helft maakte doelman Waterreus zijn debuut voor Oranje.

Feyenoord aanvaller Van Hooijdonk mocht als laatste van de wisselspelers invaller. Pas twee minuten voor tijd mocht hij Van gaal nog even het veld in tegen de Engelsen.

Nederland bracht door de 0-2 overwinning de Engelse coach Eriksson izijn eerste nederlaag toe in zijn zesde wedstrijd sinds zijn aantreden.

Meer op
Tags

engeland oranje bommel gaal nederland aantreden afstandschot afwaaiend beauty eriksson hooijdonk izijn lane loeihard nistelrooy rechterbovenhoek saaie waterreus white

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanslag acardipane bae biden carranza containers dahl democraten dest eredivisie fight hadj hancko kraaij kuip moussa nadje priske smal sobat socrates timber transferroom traore trump ueda vance walemark wieffer willykment