Feyenoord verliest van Benfica

3 augustus 2001 00:01

Verslaggever: RvN

Feyenoord heeft vanavond in het stadion van Guimaraes met 2-1 verloren van Benfica. Tomasson scoorde in de 25ste minuut het einge doelpunt voor Feyenoord. Dudek wist bij een 1-1 tussenstand nog een Portugese penalty te stoppen. Pierre van Hooijdonk kon geen doeltreffen in het weerzien met zijn oude ploeg.

Bert van Marwijk speelde met een ploeg die maar met een speler afweek van de opstelling zoals die tegen Southampton startte. Patrick Paauwe stond dit keer in de basis. Benfica kwam al snel op voorsprong. Na 6 minuten werd Mantorras vrijgespeeld door nieuwe aanwinst Zahovic. Mantorras wist wel raad met dit buitenkansje en legde de bal onhoudbaar voor Dudek in de goal, 1-0

Feyenoord kwam na 25 minuten eigenlijk verrassend terug. Tomasson kopte een vrije trap van Emerton binnen. De 1-1 weerspiegelde de verhoudingen niet, want Feyenoord liet het in deze wedstrijd zelf een beetje liggen. Tegen het nauwelijks ingespeelde Benfica verzuimde de ploeg voluit gegaan en liet het Benfica veel te veel ruimte om in haar spel te komen.

Laat in de wedstrijd zou het daarom eigenlijk toch wel verdiend 2-1 worden. Het was opnieuw Mantorras die vrij voor Dudek een van de goede kansen die Benfica kreeg verzilverde. Daarvoor had Dudek nog wel ene penalty van Benfica aanwinst Zahovic weten te stoppen na een makkelijke duikeling van Sokota. De 20-tal meegekomen Japanse verslaggevers konden uiteindelijk maar 2 minuten rapporteren over de verrichtingen van de populaire Ono. Hij vevring in de slotfase Tomasson.