Transparent
Inloggen
Sluiten

Drie ringen en een dak voor nieuwe Kuip

26 januari 2009 23:22 - Feyenoord.nl

Verslaggever: K

Vandaag presenteerde Feyenoord de plannen voor het nieuwe stadion aan de businessclub. "De nieuwe Kuip moet een sfeervol voetbalstadion worden", aldus projectleider Geuskens. "Het zal er in elk geval een met drie ringen worden, want dat kan niet anders bij een stadion met een capaciteit van 80.000 plaatsen. Hierin zal tussen de eerste en de tweede ring een omloop rondom heel het stadion komen, waar alle faciliteiten te vinden zullen zijn."

Geuskens noemde het Emirates Stadium van Arsenal en de Allianz Arena in München als voorbeelden van stadions waar bij de ontwikkeling van het nieuwe stadion aan de Maas naar gekeken wordt. Hierbij lichtte hij uit dat toeschouwers in de Allianz Arena zelfs op de derde ring nog heel dicht op veld zitten, iets dat ook in het ontwerp van het nieuwe stadion meegenomen zal worden.

Verschil met de twee voorbeeldstadions is de multifunctionaliteit van het aan de Maas te bouwen stadion. Een van de uitgangspunten is dat ook op de dagen dat Feyenoord geen wedstrijden speelt er evenementen en activiteiten in het stadion plaatsvinden. Hierom zal in tegenstelling tot in Londen en München het dak volledig gesloten kunnen worden en zal het mogelijk zijn het speelveld uit het stadion te rijden.

Meer: Feyenoord.nl

Meer op Feyenoord.nl




Tags

dak kuip ringen allianz arena geuskens maas ring arsenal businessclub capaciteit emirates hierom lichtte londen multifunctionaliteit omloop ontwerp projectleider sfeervol uitgangspunten voetbalstadion voorbeeldstadions

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.350 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kompas kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat ueda willykment woerts woningbouw yoda