Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord verslaat Southampton

29 juli 2001 19:23

Verslaggever: S

Feyenoord speelde vandaag in een snikhete Kuip de traditionele openingswedstrijd van het seizoen. Te gast was het Engelse Southampton. De Rotterdammers wonnen onder het toeziend oog van de Engelse bondscoach Sven-Goran Eriksson met 1-0 door een treffer van Smolarek. De hitte was voor de Nederlandse scheidsrechter Temmink reden om beide speelhelften te onderbreken voor een kleine drinkpauze.

De wedstrijd was tevens het debuut van Japanner Ono in de basis bij Feyenoord. Hij startte niet in de basis, maar mocht halverwege de tweede helft invallen als vervanger voor Tomasson. Ono scoorde helaas niet, maar was daar wel enkele malen zeer dichtbij. De vele Japanse fotografen hadden in elk geval ruim de gelegenheid enkele mooie plaatjes te schieten voor morgen op de Japanse kranten.

Het doelpunt van Feyenoord werd als gezegd gescoord door Ebi Smolarek. Een voorzet van Jan de Visser werd door Pierre van Hooijdonk van rechts voor het doel langs geschoten. Smolarek hoefde de bal slechts in te tikken.

De Rotterdammers waren duidelijk sterker, maar ook Southampton kreeg een aantal goede kansen. Zo moest Collen een bal van de lijn halen en kwam ook de immer populaire keeper Dudek regelmatig in actie. Feyenoord was via Smolarek, Van Hooijdonk, De Haan en Ono aan de andere kant gevaarlijk. Het aantal hoogtepunten bleef echter beperkt, voornamelijk door het te lage tempo.

Trainer Van Marwijk toonde zich gematigd tevreden met het getoonde spel. Na de "goede openingsfase" werd het echter wel minder en tegen het einde werd ook te weinig op balbezit gespeeld. Duidelijk te zien was echter waar voor het komende seizoen de goede mogelijkheden zullen liggen, vertelde de coach van Feyenoord.

Scoreverloop:
'21 Smolarek (Van Hooijdonk) 1-0

Opstelling Feyenoord:
Dudek, Collen ('71 Gyan), De Haan, Van Wonderen, Rzasa ('78 Tininho), Emerton, Tomasson ('78 Ono), De Visser ('57 Paauwe), Kalou ('78 Leonardo dos Santos), Van Hooijdonk, Smolarek ('57 Leonardo)

Meer op
Tags

smolarek hooijdonk ono southampton collen dudek haan leonardo tomasson visser drinkpauze ebi emerton eriksson fotografen gematigd getoonde goran gyan hitte hoogtepunten kalou kuip malen marwijk onderbreken openingsfase openingswedstrijd paauwe rzasa santos scoreverloop snikhete speelhelften temmink tininho toeziend wonderen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane babalola breedte carranza dtk geertruida gimenez hamberg hancko jong kloese koeman koopmeiners middenveldert mls moussa oranje persie praag priske slot smal sobat socrates stengs sterkhouders timber ueda wieffer yoda