Transparent
Inloggen
Sluiten

Van der Herik over belangentegenstellingen

27 juli 2001 14:45

Verslaggever: S

De speech van Feyenoordvoorzitter Jorien van der Herik op de persdag stond vandaag weer eens in het teken van de rol van de media in Nederland. En over hoe de belangen van die media regelmatig botsen met die van Feyenoord. Van der Herik vroeg om begrip, niet de illusie koesterend dat alles door de speech wel even zou veranderen.

"Ik begrijp dondersgoed het spel om de primeur en ik begrijp ook de commerci?le waarde ervan. Maar anderzijds brengt men met zo?n bericht Feyenoord ? zoals met Van Hooijdonk ? in de grootst mogelijke problemen en kan een transfer afketsen. Leg dat de supporters maar eens uit", aldus de voorzitter, die verder klaagde over het gebrek aan positieve berichtgeving: "Een van uw collega?s ? hij zit in de zaal ? heeft daarover verklarend eens tegen mij gezegd: ja maar, Jorien, dat is logisch, want als je een positief verhaal schrijft word je op de krant niet serieus genomen. Bovendien schrijft een negatief verhaal veel sneller weg."

Van der Herik gaf verder in de speech, die live te volgen was via de officiele site van Feyenoord, uitleg over de begroting van Feyenoord, die inmiddels is gestegen naar 115 miljoen. "Het financi?le huishouden van Feyenoord is niet meer alleen rond te breien met recettes en een shirtsponsor. Daarom zijn er in de loop van de jaren een heleboel activiteiten ontplooid. Dat is ook ten koste gegaan van de kleine man op het voorplein, die petjes en sjaaltjes verkocht. Triest. Maar het heeft ons wel miljoenen opgeleverd.", aldus de voorzitter. Met die miljoenen kon Feyenoord nu bijvoorbeeld Van Hooijdonk naar Rotterdam halen.

Meer op




Tags

herik speech belangentegenstellingen hooijdonk jorien afketsen botsen breien dondersgoed feyenoordvoorzitter grootst heleboel huishouden klaagde koesterend nederland ontplooid persdag petjes primeur recettes shirtsponsor sjaaltjes verklarend voorplein

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot avila brands driessen gaal geluisterd gio gunnen hag input kasperk kloese kraay lingr liverpool meijer middenveldert pastoor podcast pusic rvp slot sobat twente voortzetten wehave yoda