Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord: Verbeek, Jansen en Bosz weg

14 januari 2009 19:51

Verslaggever: K

Feyenoord heeft zojuist op een persconferentie, die momenteel nog bezig is, bekendgemaakt dat zowel Verbeek, Jansen als Bosz zullen vertrekken. Gudde liet in een eerste reactie weten zeer veel moeite te hebben met deze beslissing om Verbeek op non-actief te zetten.

Gertjan Verbeek is op non-actief gesteld nadat hij zelf heeft aangegeven dat er een onwerkbare situatie is ontstaan. Gisterenavond had hij al zijn twijfels besproken en na een dramatische training van vandaag bleek het onhoudbaar. Er blijkt totaal geen chemie meer tussen Verbeek en de spelersgroep.

Wim Jansen en Peter Bosz hebben daarna laten weten zich solidair verklaard te hebben en ook te zullen vertrekken. Bosz liet in een reactie weten zijn verantwoordelijkheid te nemen en geen andere beslissing te kunnen nemen als deze. Bosz liet weten dat Feyenoord een prachtige club is en blijft en de club dit binnenkort ook wel weer zal laten zien. 'Ik wens de club heel veel succes.'

Gudde: "Wij betreuren de gang van zaken enorm en hebben dit besluit met grote tegenzin genomen. Onder leiding van Peter Bosz is een proces ingezet dat Feyenoord terug moet brengen naar de positie waar onze club thuis hoort. Wij vertrouwden erop met Gertjan een ideale trainer aangesteld te hebben om dat proces te begeleiden. Helaas moeten we nu constateren dat de vereiste chemie in de samenwerking tussen Verbeek en een deel van de spelersgroep ontbrak. Het is in het voetbal een wet dat als een groot deel van de spelers niet verder wil met een trainer je onherroepelijk op het punt aanbeland dat er geen andere uitweg is dan een nieuwe man voor een groep te zetten. Maar Gertjan heeft dit absoluut niet verdiend, dat is duidelijk."

"Ook het vertrek van Peter Bosz en Wim Jansen betreuren we ten zeerste. Wij geloven in de route die we hebben uitgestippeld voor de club. Als directie vonden we dat er dan ook wel degelijk een voedingsbodem was om de samenwerking voort te zetten. Wim en Peter zijn echte Feyenoorders, cultuurbewakers met enorm veel voetbalkennis en pleitbezorgers van onze eigen jeugd. Helaas hebben Peter en Wim beiden gemeend dat hun positie onhoudbaar is. We zullen de leemte die ontstaat door hun vertrek zo zorgvuldig mogelijk in moeten vullen."

Meer op




Tags

bosz verbeek jansen gertjan chemie gudde onhoudbaar aanbeland cultuurbewakers gisterenavond leemte onherroepelijk onwerkbare pleitbezorgers route solidair tegenzin uitweg vertrouwden voedingsbodem voetbalkennis zeerste

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.434 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane arne arneslot bijbehorend bijlow dtk fitheid gelul jacobs jans joseph kraaij liverpool marquis meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren peeters persie ron schreuder slot stengs streuer twente wereldsalaris