Transparent
Inloggen
Sluiten

Beenhakker overstag; Feyenoord eert 'Fries volkslied'

5 maart 2000 20:29

Verslaggever: RvN

Na alle commotie rond de uitspraken van Beenhakker om niet mee te doen aan de verering van het Friese volkslied voor de wedstrijd kwamen er gesprekken op gang tussen Beenhakker en de leiding van Feyenoord.

Van der Herik, die eerder Heerenveen had toegezegd, na een lobby van Riemer van de Velde, dat Feyenoord wel stilte zou houden voor het volkslied, had Beenhakker onder druk gezet om het volkslied van de Friezen toch maar te respecteren.

Beenhakker liet vervolgens de media weten te hebben besloten mee te werken aan het toneelstuk in Friesland omdat hij de spelers van Feyenoord die van Heerenveen kwamen 'niet in gewetensnood' wilde brengen. Hij wilde ze daar tegen beschermen.

Toch liet hij weten het nog steeds belachelijk te vinden dat clubs rechtop moeten staan voor een clublied van de Friezen. "alleen voor het wilhelmus ga je staan, de rest is onzin". Dat is gewoon de mening van Feyenoord en daar moet je niet eens over praten. "Straks verzint de voorzitter van Roda JC dat we bij Roda JC voor de wedstrijd een rondje in tanga slip moeten lopen".

Aanvankelijk was het zijn bedoeling om Riemer van de Velde in te lichten over zijn beslissing toch mee te doen aan het 'volkslied', maar toen hij in de krant uitspraken las van riemer van de velde als zou Beenhakker onfatsoenlijk zijn, besloot hij Heerenveen maar Heerenveen te laten zijn en Van de Velde niet in te lichten.

Meer op




Tags

beenhakker volkslied heerenveen riemer fries overstag roda clublied friese friesland gewetensnood herik lobby onfatsoenlijk onzin rechtop rondje slip stilte tanga toneelstuk verering verzint wilhelmus

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.146 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow danall dijk fvd geertruida gimenez hartman hotels immigratie jong koeman kraay kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland slot statushouders telegraaf westerse wieffer yoda zorg