Transparent
Inloggen
Sluiten

De Kuip-directeur: instortingsrisico overdreven

9 december 2008 18:58 - Nu.nl

Verslaggever: K

Op Nu.nl bevestigt de directeur van De Kuip Van Merwijk het onderzoek van TNO over de trillingan van de tweede ring en het zachter of uitzetten van het geluid op bepaalde momenten. Directeur Jan van Merwijk beklemtoont echter dat de trillingen "mijlenver van het mogelijke risiconiveau" liggen.

TNO test sinds 1988 elk jaar de trillingen in het stadion. "Het is een oud gebouw, dat in de crisisjaren is gebouwd", legt Van Merwijk uit. "De tweede ring hangt vrij, dus als veel mensen veel lawaai maken, kan het een beetje gaan bewegen. Het effect is te vergelijken met een peloton soldaten dat over een metalen brug marcheert."

Volgens Van Merwijk wordt het geluid soms zachter gedraaid om het publiek geen "gevoel van onbehagen" te geven. "Maar De Kuip kan nog zonder problemen vele jaren mee als het gaat om het organiseren van concerten", verzekert directeur Van Merwijk.

Meer op Nu.nl




Tags

merwijk kuip geluid instortingsrisico ring tno trillingen zachter beklemtoont brug concerten crisisjaren gebouw lawaai marcheert metalen mijlenver onbehagen peloton risiconiveau soldaten trillingan uitzetten verzekert

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.399 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane arneslot bong cacuoctructuyen cai casino chi chinh choi cung cuoc dang game geertruida gimenez hancko kloese krabbendam lien middenveldert nha nieuwkoop slot stengs tai thao timber wehave wieffer yoda