Transparent
Inloggen
Sluiten

Onno Jacobs wil voor 100 miljoen euro ook wel praten over verkoop

11 november 2008 18:55 - Sportweek

Verslaggever: K

Onno Jacobs laat in het blad Sportweek weten dat hij voor 100 miljoen euro ook wel bereid is te gaan praten over een 'verkoop' van Feyenoord: "Chris Woerts heeft wel eens gezegd dat we voor 200 miljoen euro gaan praten. Nou, voor de helft wil ik ook wel om de tafel gaan zitten, hoor. Maar in al die gevallen is de vraag wat voor zeggenschap een mogelijke nieuwe eigenaar wil. Als hij álle zeggenschap wil, dan houdt het op. Dat is hier onmogelijk. Wij willen niet in een situatie terechtkomen dat één persoon alles voor het zeggen heeft. Het bestuursmodel dat deze club nu heeft, met een Raad van Commissarissen met tenminste vijf leden als toezichthoudend orgaan op de directie, moet intact blijven."

"Natuurlijk, als hier een rijke Arabier of Rus binnenkomt met honderd miljoen, moet zo iemand wat te zeggen krijgen. Wat mij betreft wordt-ie dan voorzitter of lid van de Raad van Commissarissen. Maar het kan níét zo zijn dat hij in z’n eentje gaat bepalen of deze club linksom of rechtsom moet. Zoiets bepaal je met je andere commissarissen en je directie tezámen. Als een verstandig iemand deze club wil overnemen, dan zal-ie de normen en waarden van deze club ook heus wel koesteren. Anders koopt-ie alleen een lege huls."

Meer op Sportweek




Tags

jacobs onno zeggenschap arabier bepaal bestuursmodel binnenkomt blad eigenaar huls rus sportweek terechtkomen tezamen toezichthoudend woerts

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.502 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane advocaat arne arneslot bronckhorst bronkhorst chelsea citrate fildena gegadigden gio giovannni hartman kasperk kloese liverpool maaskant medication nederland opvolging ouderwetse pastoor slot sobat stijl twente wehave wieffer willykment yoda