Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord fans krijgen wel excuusbrief van hoofdofficier van justitie

17 oktober 2008 20:08 - Radio Rijnmond

Verslaggever: K

Radio Rijnmond meldt dat de hoofdofficier van justitie in Rotterdam honderden Feyenoordsupporters een excuusbrief gestuurd. Het gaat in totaal om 663 fans die op 23 april 2006 waren opgepakt na Feyenoord-Ajax.
Korvinus zegt te betreuren dat de arrestanten destijds langdurig en zonder voorzieningen zijn opgesloten. Hij schrijft ook dat de supporters niet langer verdachten zijn. De hoofdofficier vindt wel dat de aanhoudingen rechtmatig waren.

De brief komt er na het rapport van de Nationale Ombudsman. Daarin wordt het massaal oppakken van supporters onnodig en onbehoorlijk genoemd. Burgemeester Opstelten van Rotterdam heeft eerder deze week gezegd geen excuses te willen aanbieden aan de Feyenoordaanhangers. Wel erkende hij dat de opvang na de aanhoudingen onder de maat was.

Meer op Radio Rijnmond




Tags

hoofdofficier excuusbrief justitie aanhoudingen arrestanten brief erkende feyenoordaanhangers feyenoordsupporters korvinus ombudsman onbehoorlijk opstelten opvang rapport rechtmatig rijnmond verdachten voorzieningen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.352 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve bayern blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gimenez gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat volkslied willykment woningbouw yoda