Transparent
Inloggen
Sluiten

Opstelten gevraagd om excuses en schadeloosstelling, burgemeester niet eens met uitkomst rapport Ombudsman

14 oktober 2008 21:50

Verslaggever: K

Zowel vanuit de Rotterdamse politiek, advocaten als de Supportersvereniging wordt erop aangedrongen dat burgemeester Opstelten alsnog zijn excuses aanbiedt voor de door de Ombudsman veroordeelde aanhoudingen van Feyenoord fans. bij Feyenoord-Ajax in 2006. Enkele politieke partijen dringen aan op een excuus, desnoods via een motie.De Supportersvereniging en diens advocaat vinden een schadeloosstelling van de betrokken fans nu op zijn plaats.

Ondertussen heeft de burgemeester echter laten weten niets van excuses te willen weten. Namens een woordvoerder liet hij weten het niet eens te zijn met de conclusies van de Ombudsman.

De Supportersvereniging in een reactie: Een schadeloosstelling aan de gedupeerde supporters zou op zijn plaats zijn, maar veel belangrijker dan een schadevergoeding is de erkenning door het bevoegd gezag dat ernstige fouten zijn gemaakt. Hierbij hoort een openlijk excuus van de Driehoek die verantwoordelijk is voor de onrechtmatige aanhoudingen en de daaropvolgende vrijheidsberovingen. De reactie van de burgemeester Opstelten is in dat verband dan ook uiterst teleurstellend.

Meer op




Tags

ombudsman opstelten schadeloosstelling supportersvereniging aanhoudingen excuus rapport aanbiedt advocaat advocaten bevoegd driehoek erkenning gedupeerde gezag motie onrechtmatige schadevergoeding veroordeelde vrijheidsberovingen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk fvd geertruida gimenez hartman hotels immigratie jong koeman kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland slot statushouders westen westerse wieffer yoda zorg