Transparent
Inloggen
Sluiten

Nog drie plaatsen in de race voor nieuwe Kuip

2 september 2008 23:24 - Feyenoord.nl

Verslaggever: K

Op een persconferentie werd bekendgemaakt dat er nog drie plaatsen in de race zijn om de nieuwe Kuip te grondvesten. De definitieve plek voor het nieuwe stadion van Feyenoord wordt in december van dit jaar bepaald.

Alledrie de plaatsen liggen in Zuid.

Bij model ‘Stadionpark’ komt het stadion naast de oude Kuip te staan, aan de overzijde van de Marathonweg. De nieuwe Kuip, de nog te bouwen kunstijsbaan en het Topsportcentrum worden in dit model in een knoop geclusterd. De ligging aan het spoor wordt hierdoor optimaal benut.

Bij model ‘United’ wordt een gemengd stedelijk gebied aangelegd langs en boven het spoor. Het nieuwe spoorproject staat hierin centraal. In deze visie zal het nieuwe stadion worden omringd door woningbouw. De oude en de nieuwe Kuip, de nieuwe kunstijsbaan en het Topsportcentrum liggen in dit plan allemaal aan het nieuwe spoorpark.

Het laatste model dat Bolsius presenteerde was het model ‘Maas’. Hierbij komt de nieuwe Kuip op een prominente plaats aan de Maas te liggen. Het oude stadion kan in dit plan worden gebruikt als symbolische doorgang naar het nieuwe.

Meer: Feyenoord.nl

Meer op Feyenoord.nl
Tags

kuip kunstijsbaan maas spoor topsportcentrum alledrie bolsius geclusterd gemengd grondvesten marathonweg omringd overzijde prominente spoorpark spoorproject stadionpark stedelijk symbolische woningbouw

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.791 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane biden bijlow democraten geertruida gimenez hancko harris hartman jahanbakhsh kennedy kloese lopez nieuwkoop nomination oostenrijk pedersen primary priske read sebaoui slot smal socrates stengs trump ueda willykment wingbacks zerrouki