Transparent
Inloggen
Sluiten

Verbeek: defensieve denkwijze moet eruit

26 juli 2008 14:44 - Algemeen Dagblad

Verslaggever: K

Verbeek liet aan het einde van het trainingskamp in Oostenrijk weten dat zijn grootste uitdaging dit jaar is om Feyenoord vooruit te laten leren denken en het tempo van wedstrijden te gaan bepalen. "Ik zie het als de grootste uitdaging om dat voor elkaar te krijgen. Wij moeten gaan bepalen wanneer we druk zetten en wanneer we inzakken. Als dat lukt, dan denk ik dat je met dit materiaal goed mee kan doen."

"Wat me opvalt is dat deze jongens heel snel breed en terug spelen. Ook als ze de bal aannemen, nemen ze hem ‘terug’ aan. Terwijl je met name in de omschakeling juist snelheid moet maken. Daar kunnen we meer winst halen. De spelers van Feyenoord denken defensief. Dat moet eruit. Waarom zou je geen fouten kunnen maken? Je kunt beter vooruit fouten maken dan achteruit."

"Hoe ik die defensieve denkwijze eruit krijg? Door te trainen. Al mijn vormen zijn daar op gericht. En ik laat spelers nadenken. Uiteindelijk moet dat omslaan in het nemen van initiatief."

Meer op Algemeen Dagblad




Tags

denkwijze verbeek inzakken omschakeling oostenrijk trainingskamp

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane administratieve bayern blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gravenberch hancko herik intensiteit jorien kloese knvb kokcu kroes kuip madrid middenveldert milambo nieuwbouw praag renovatie rvc sobat volkslied willykment woningbouw yoda