Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord ziet lied van Spint door de vingers

20 mei 2008 22:52 - FR-fans

Verslaggever: A

In de nieuwe Hand in Hand is een stuk geschreven over het Feyenoord logo en het gebruik op een website en het gebruik van het woord Feyenoord in een lied. Het gaat met name over de band Spint (wat in de Hand in Hand overigens geschreven wordt als Spin).

Tekts in de Hand in Hand:
Een paar weken geleden verraste de Westlandse ban 'Spin' ons met een pracht van een Feyenoordlied. Het eerst beeld in de bijbehorende clip (inmiddels door 80.000 Feyenoord supporters bekeken) was het Feyenoord-logo. En daar wordt Feyenoord niet blij van. Maar iedere supporter denkt dan "Wat is er nu mis aan? Hier wordt toch niets aan verdiend?"

De commercieel manager Dick de Heus (een heel aardige man behalve als ze aan z'n Feyenoord-logo komen) legt uit. "Het Feyenoord-logo is eigendom van Feyenoord. Simpel gezegd, mag niemand anders dan wij en onze licentiehouders dit gebruiken. Uit onderling contact tussen onze merchandisingafdeling en 'Spin' weet ik dat 'Spin' niets verdiend heeft met dat nummer maar ondertussen gebruiken ze wel ons logo. Dat is niet van hen dat is van ons. Het probleem is dat als je er niets van zegt je in de kortst mogelijke tijd het logo overal ziet verschijnen."

"Het komt vaak genoeg voor dat we iets zien, weten dat het niet mag maar denken: 'Ach laat maar'. Het lied van 'Spin' hebben we uiteindelijk ook gedoogd. Ondanks dat ze onrechtmatig gebruik van ons logo maken."

...

Nog even terug naar 'Spin'. Tegelijkertijd met het lied van 'Spin' presenteerde Feyenoord haar eerste jubileumlied.Over smaak valt niet te twisten, maar zelfs als je die niet hebt, hoor je direct dat het lied van 'Spin' 100 keer beter is dan het jubileumlied. Menig supporter vindt het dan ook lullig dat het lied van 'Spin' in De Kuip 1 keer wordt gedraaid en dat liedje van Feyenoord verschillende malen.

Dick de Heus legt uit: "Het klopt dat we meer aandacht aan ons liedje gaven dan aan dat van 'Spin'. De reden is simpel. Ons liedje is in licentie vergeven aan de muziekuitgeverij op exclusieve basis en zij hebben hiervoor de exploitatierechten. Feyenoord en zij verdienen hieraan geld. Dus gaan wij niet prominent een ander liedje promoten."

... (lees het complete stuk in de Hand in Hand).

Meer op FR-fans




Tags

spin lied logo liedje spint jubileumlied ban clip eigendom exploitatierechten feyenoordlied gedoogd hieraan kortst kuip licentie licentiehouders malen menig merchandisingafdeling muziekuitgeverij onrechtmatig pracht prominent promoten tekts twisten westlandse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot bijbehorend bijlow dtk geluisterd gelul kasperk kloese kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren pastoor podcast pusic slot streuer trauner twente voortzetten wehave yoda