Transparent
Inloggen
Sluiten

Roda JC onterecht boos op Van Marwijk

20 april 2008 19:44 - FCUpdate.nl

Verslaggever: K

Na afloop van het duel tussen Feyenoord en Roda JC is van Limburgse kant boos gereageerd op Van Marwijk, zo wordt gemeld op FCUpdate.nl. Volgens de Limburgers zou Van Marwijk in de aanloop naar de laatste competitiewedstrijd tussen beide clubs contact hebben gezocht met de dienstdoende scheidsrechter Pieter Vink.

"Een slechte zaak. Het lijkt een beetje op Koude Oorlog", foeterde assistent-coach Martin Koopman. De clubleiding van Roda JC baseerde zich op een artikel in het AD van zaterdag. "Daarin wordt de suggestie gewekt dat Van Marwijk met Vink heeft gesproken over Roy Makaay. Wij zouden op de benen van Makaay uit zijn om hem voor de komende bekerfinale tegen Feyenoord uit te schakelen. Zo zitten we bij Roda JC echter niet in elkaar. Wij hebben het bericht met dertig man gelezen en vonden het allemaal nogal bijzonder."

Van Marwijk was zich van geen kwaad bewust. "Ik weet nergens van. Ik heb niet met Vink gesproken en ken ook het artikel niet. Maar het zit kennelijk diep bij Roda. Hiermee is de toon naar de bekerfinale gezet. Ik hoef mijn ploeg in elk geval niet extra meer te motiveren."

Koopman en co bleken het bericht in het AD niet goed te hebben gelezen. Vink had afgelopen week zelf aangegeven dat hij extra scherp zou letten op onnodig felle overtredingen, met name op de kwetsbare enkel van Makaay, bedoeld om de tegenstander voor de bekerfinale te verzwakken.

Daar refereerde Van Marwijk vrijdag in De Kuip desgevraagd alleen maar even aan. Meer niet. "Het zal allemaal wel", bromde Koopman. "Als hiermee de toon is gezet, is het in elk geval een mooie toon. En de toon maakt de muziek."

Meer op FCUpdate.nl




Tags

marwijk roda vink bekerfinale koopman makaay baseerde bromde dienstdoende fcupdate foeterde koude kuip motiveren muziek oorlog overtredingen suggestie verzwakken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve bayern blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gimenez gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat volkslied willykment woningbouw yoda