Transparent
Inloggen
Sluiten

Roda JC heeft belang bij nederlaag tegen Feyenoord

18 april 2008 22:17

Roda JC heeft er zondag belang bij om in de Kuip te verliezen, zo meldt het Algemeen Dagblad. Voor de Limburgers, die al verzekerd zijn van deelname aan de play-offs voor een UEFA Cup-ticket, staat er tegen Feyenoord immers niets meer op het spel.

Als Feyenoord namelijk wint en door puntenverlies van Heerenveen of FC Twente bij de eerste vijf eindigt, mogen de Rotterdammers strijden om een plaats in de voorronde van de Champions League.

Indie Feyenoord de playoffs zou winnen zijn de Limburgers ook als verliezend bekerfinalist verzekerd van Europees voetbal en omzeilt het de lastige reeks extra wedstrijden.

,,Het zou voor ons natuurlijk mooi zijn als Feyenoord de play-offs voor de Champions League wint,’’ weet Roda-speler Davy de Fauw. Bewust aansturen op een nederlaag heeft volgens de Belg echter weinig zin. ,,Want het zal voor Feyenoord ook dan nog een hele opgave worden om bij de eerste vijf te eindigen. En áls ze dat lukt, moeten ze daarna ook nog van ploegen als Ajax zien te winnen. Dat zie ik niet zo snel gebeuren.’’




Tags

roda bekerfinalist fauw heerenveen indie kuip omzeilt opgave playoffs puntenverlies twente uefa voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.456 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot beelen bijlow driessen dtk geluisterd gio gunnen kasperk kloese kraaij kwestie liverpool meijer middenveldert oosting pastoor podcast pusic slot sobat streuer trauner twente voortzetten wehave yoda