Transparent
Inloggen
Sluiten

Verbeek moest zelf ook psychische tests ondergaan

8 april 2008 07:44

Verslaggever: K

Vorig jaar liet Peter Bosz al weten bepaalde aankopen ook psychologische tests te laten ondergaan. Met het aantrekken van Verbeek zal Feyenoord nog meer de mentale kant op gaan. De nieuwe coach vindt dat een heel belangrijk aspect. Zelf liet Feyenoord Verbeek ook een assessment ondergaan. Dat is een in het bedrijfsleven veelgebruikte procedure bij topbenoemingen, die bestaat uit onder meer een psychologische test, intelligentietest, interviews en rollenspelen. Bepaald niet gebruikelijk in het voetbal. Verbeek in De Telegraaf: "Daar had ik geen enkel probleem mee. Ik vind het alleen maar professioneel. Uiteindelijk kwam er in het rapport niets te staan waar ik verbaasd over was. Alleen werd helderder verwoord hoe ik in elkaar steek, dan ik het zelf had kunnen beschrijven, en dat is alleen maar goed."

In Trouw gaat hij in op de mentale aspecten. "Ik ben ervan overtuigd dat je de grootste winst in het voetbal nog kunt boeken op het mentale vlak en de manier van omgaan met spelers. Technisch en tactisch komen veel dingen bij trainers overeen en is alles al uitgevonden, maar hoe verpak je een boodschap? Hoe geef je sturing aan achttien unieke persoonlijkheden die je hetzelfde doel wilt laten nastreven? Dat zijn heel bijzondere processen die me bezighouden."

Meer: Trouw.nl

Meer op




Tags

verbeek tests psychische trouw assessment bedrijfsleven beschrijven bezighouden bosz helderder intelligentietest nastreven procedure processen rapport rollenspelen sturing telegraaf topbenoemingen uitgevonden veelgebruikte verpak verwoord

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.430 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot dtk fardau fitheid hulshoff jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool marquis middenveldert milambo nederland oosting peeters persie reds ron schreuder slot stengs timber twente yoda zeroukki