Feyenoord B1 bereikt bekerfinale

1 april 2008 23:07 - Feyenoord

Verslaggever: Thomassio

De B-junioren van Feyenoord hebben dinsdagavond via een grote overwinning de finale van het bekertoernooi bereikt. de ploeg van Cor Adriaanse was met 4-1 duidelijk te sterk voor Heerenveen. De doelpunten van Feyenoord werden gemaakt door Shabir Isoufi (2x), de naar Caen vertrekkende Rajiv van la Parra en Stefan de Vrij.

Heerenveen kwam al vroeg op voorsprong in Rotterdam. Na twee minuten scoorden de Friezen door middel van een vrije trap. Isoufi bracht de stand in evenwicht, vervolgens domineerden zij de wedstrijd. Van la Parra was na een assist van Lagouireh verantwoordlijk voor de 2-1 voorsprong, waarna Ricky van Haaren vergat de wedstrijd te beslissen door een strafschop te missen. Toch liet dat niet lang op zich wachten: een sterk spelende Isoufi mocht na opnieuw een assist van Lagouireh op slag van rust voor de 3-1 aan te tekenen.

Feyenoord had na rust weinig meer te vrezen van Heerenveen. De Rotterdammers bepaalden het spelbeeld. Na zestig minuten spelen was het de Vrij die uit een corner de 4-1 maakte. In de finale van het bekertoernooi zal Feyenoord uitkomen tegen de winnaar van Excelsior en Twente/Heracles