Transparent
Inloggen
Sluiten

KNVB weerspreekt berichtgeving over afschaffing playoffs [update]

28 maart 2008 19:55

Verslaggever: RvN

NOS Teletekst meldt dat de clubs vandaag hebben besloten dat er met ingang van volgend seizoen na afloop van de voetbalcompetitie alleen nog play-offs worden gehouden voor de clubs die in de eredivisie op de plaatsen zes tot en met negen zijn geëindigd.Deze clubs strijden om het vierde ticket voor het UEFA Cup-toernooi.

De eredivisieclubs hebben besloten de play-offs voor de nummers twee tot en met vijf af te schaffen. Dat betekent dat de nummer twee van de ranglijst mag meedoen aan de voorronde van de Champions League en de nummers drie,vier en vijf zeker zijn van een ticket voor het UEFA Cup-toernooi.

[Update] De KNVB heeft op haar website weersproken dat er sprake is van afschaffing van de play-offs.

Indien er al een standpunt van de clubs uit de eredivisie is bepaald, zal deze eerst worden besproken in de werkgroep 'optimalisering voetbalpiramide'. In die werkgroep zitten ook vertegenwoordigers van de Jupiler League en van de KNVB.

De KNVB stelt vervolgens bij bestuursbesluit de competitievorm vast en zal het advies van de werkgroep meenemen in de uiteindelijke beslissing.

Meer op




Tags

knvb afschaffing werkgroep eredivisie playoffs uefa weerspreekt bestuursbesluit competitievorm jupiler nos optimalisering teletekst voetbalcompetitie voetbalpiramide voorronde weersproken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arneslot arsenal arteta automation bommel both digital domain during fildena google heerenveen how intensiteit into kuip marketing modern performance pwas schreuder seo services slot stuivenberg superwebdevelopment web wehave