Paauwe, Tomasson en Dudek winnen, Connolly komt niet in actie

2 juni 2001 18:07

Verslaggever: RvN

Patrick Paauwe kwam zaterdagavond met oranje tot een moeizame overwinning op Estland. Na twee keer op achterstand te zijn gekomen in de tweede helft won Oranje uiteindelijk met 2-4 van Estland door doelpunten van De Boer, Kluivert en twee keer Van Nistelrooy. Patrick Paauwe werd na een uur spelen gewisseld voor Danny Landzaat.

Jon Dahl Tomasson scoorde de winnende treffer voor Denemarken in het thuisduel tegen Tsjechie. 8 minuten voor tijd maakte hij de 2-1 waarmee hij de wedstrijd besliste.

Jurek Dudek won vandaag met Polen met 1-2 de WK kwalificatiewedstrijd tegen Wales. Polen ligt daardoor nog steeds op schema voor het WK. De andere Feyenoorder Rzasa kwam niet in actie voor de Polen.

In de poule van Nederland speelden Ierland en Portugal vanmiddag met 1-1 gelijk. Connolly bleef de gehele wedstrijd op bank. De Ierse bondscoach gunde hem uiteindelijk geen speeltijd.