Transparent
Inloggen
Sluiten

Mijlpaal voor Van Bronckhorst bij Oranje

21 maart 2008 14:22 - KNVB

Verslaggever: K

Het treffen met Oostenrijk kan voor Giovanni van Bronckhorst een feestelijk tintje krijgen. Oranjes vice-captain kan, indien hij in Wenen speelminuten maakt, zijn vijfenzeventigste cap bijschrijven op zijn conduitestaat.

Bovendien komt een notering in de top tien van recordinternationals van het Nederlands elftal in zicht. De in Rotterdam geboren middenvelder heeft nog vier interlands nodig om op gelijke hoogte te komen met Ronald Koeman, momenteel nummer tien op de ranking. Van Bronckhorst maakte op 31 augustus 1996 in een oefenduel met Brazilië (2-2) zijn debuut in de nationale ploeg.

Als het komende woensdag zover komt, ontvangt Van Bronckhorst direct na afloop van het duel champagne uit handen van KNVB-directeur Henk Kesler. De overhandiging van de schaal met daarin gegraveerd de door de 33-jarige speler gespeelde interlands volgt - traditioneel - na de eerstvolgende interland waarvoor hij wordt geselecteerd.

Meer op KNVB




Tags

bronckhorst mijlpaal oranje bijschrijven cap champagne conduitestaat feestelijk gegraveerd kesler knvb koeman notering oostenrijk oranjes overhandiging recordinternationals tintje vijfenzeventigste wenen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane arneslot arsenal beelen bekerfinale geertruida gimenez hancko hoofdprijs kasperk kloese kokcu kuip madrid middenveldert minteh nieuwkoop sandler slot stengs sterkhouders szymanski timber ueda vervangers wehave wieffer willykment yoda zerrouki