Transparent
Inloggen
Sluiten

Van Marwijk over het spelen op kunstgras

22 februari 2008 16:37

Op Feyenoord.nl gaat Bert van Marwijk uitgebreid in op het spelen op kunstgras en de voorbereiding daarop: "We hebben bewust maar één keer op kunstgras getraind, en niet twee of drie keer. Als je niet gewend bent aan kunstgras loop je altijd het gevaar om tegen lichamelijke klachten aan te lopen. Ik hou er altijd mijn hart bij vast. Maar we moesten natuurlijk wel het gevoel hebben op kunstgras, daarom hebben we er één keer op getraind. Om maximaal te kunnen herstellen hebben we ’t daarbij gelaten en later nog even op de perfecte mat in het stadion getraind."

Gezien de individuele kwaliteiten lijkt spelen op kunstgras voor de huidige selectie een pre, maar enige nuance is wel op zijn plaats. Van Marwijk: "Als ik kijk naar de spelers, moeten we er aardig op uit de voeten kunnen. Maar als je er elke week op speelt, is het natuurlijk wel makkelijker. Dat voordeel heeft Heracles. Behalve techniek gaat het ook om gewenning, bij het inpassen bijvoorbeeld. Ik begreep dat er voor de wedstrijd wordt gesproeid. Normaal speel je de bal mee in de loop, nu zal dat meer in de voeten moeten. Dat zijn zaken die anders zijn."
Tags

marwijk gesproeid gewenning heracles nuance pre

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.202 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane ake atletico beelen bijbehorend bijschakelt depay dumfries dutch figuren frankrijk frimpong gakpo geertruida hancko ivanusec koeman kraaij kuip madrid middenveldert nederland oranje priske romano santi simons socrates stengs wehave