Transparent
Inloggen
Sluiten

FIFA wil in mei beslissing over maximaal 5 buitenlanders

6 februari 2008 07:43

Verslaggever: K

FIFA voorzitter Blatter wil de regel doordrukken dat clubs met minimaal zes spelers in de basis moeten starten die uit mogen komen voor het eigen nationaal elftal. In mei wil de FIFA daar op een congres een definitieve beslissing over nemen. Blatter is er een groot voorstander van om clubs weer een nationale identiteit te geven en hij hoopt dat dan ook jeugdspelers weer meer kansen krijgen. Om die regel ook daadwerkelijk effectief te maken moet de FIFA dan ook nog de EU overtuigen van het nut en de noodzaak.

Feyenoord ligt op koers als deze regel doorgang zou vinden. Het laatste jaar is de strategie doorgezet om vooral met Nederlanders te gaan spelen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Ajax en PSV die de laatste weken nog slechts met een drietal Nederlanders spelen.

Meer op




Tags

fifa blatter buitenlanders nederlanders congres doordrukken doorgezet effectief identiteit koers voorstander

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.352 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve bayern blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gimenez gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat volkslied willykment woningbouw yoda