Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord mogelijk voor het eerst sinds 1993 met elf Nederlanders in de basis

2 februari 2008 10:34

Verslaggever: K

Afhankelijk van het herstel van diverse spelers start Feyenoord aanstaande zondag wellicht voor het eerst sinds 1993 in de Klassieker met elf Nederlanders in de basis (De Guzman meegerekend die over een paar weken zijn Nederlands paspoort krijgt), zo zocht het Algemeen Dagblad uit. Dat was het jaar dat Feyenoord kampioen werd.

Peter Bosz: "Kwaliteit moet altijd voorop staan. Als een buitenlander beter is, dan halen we die. Heb je de keuze tussen twee gelijkwaardige spelers, dan kiezen we voor de Nederlander. Simpelweg omdat hij onze voetbalcultuur en taal begrijpt. Maar dat je met een elftal vol buitenlanders ook succes kunt hebben, bewijst Arsenal wel. Er speelt vaak geen Engelsman mee, maar het is een fantastische ploeg om naar te kijken."

"In Nederland verwachten we altijd dat een jongen die uit een andere cultuur komt, er à la minute staat. Maar juist buitenlandse spelers moet je vaak rustig brengen, ook dat heeft Arsène Wenger bij Arsenal bewezen. Voor Feyenoord zal het in de toekomst onmogelijk zijn om met alleen maar Nederlanders te werken, maar het is prettig dat de huidige kern dezelfde taal spreekt. Dat maakt sommige processen vaak net even wat makkelijker."

Meer: Algemeen Dagblad

Meer op




Tags

nederlanders arsenal arsene bosz buitenlander buitenlanders guzman kern klassieker minute nederland paspoort processen voetbalcultuur wenger

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot bijbehorend dtk fitheid gelul jacobs jans joseph kraaij liverpool marquis meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd peeters persie ron schreuder slot stengs streuer twente yoda zeroukki