Laatste thuiswedstrijd brengt gelijkspel en Champions League

20 mei 2001 16:53

Verslaggever: RvN

Feyenoord behaalde in haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen door een 2-2 gelijkspel teen Fc Utrecht definitief de tweede plaats en daarmee kwalificatie voor de Champions League. Daardoor kon het voor een gezellige volle Kuip toch nog een klein feestje vieren ter afsluiting van het toch wel merkwaardig verlopen seizoen.

Utrechtenaar Tanghe zette de bezoekers nog wel op voorsprong, maar niet veel later bracht David Connolly de thuisclub weer op gelijke hoogte. Na rust scoorde de in de basis teruggekeerde Van Gastel de 2-1 voor Feyenoord. Hij deed dat uit een strafschop, die werd toegekend nadat Leonardo op de rand van het strafschopgebied werd neergehaald. Patrick Zwaanswijk scoorde twee minuten later de gelijkmaker.