Transparent
Inloggen
Sluiten

22.50 uur: 'KRO Profiel': Het Feyenoordlegioen

16 januari 2008 22:36

Verslaggever: K

In KRO Profiel van woensdagavond (uitzending 22.50 uur, Nederland 2) wordt een portret van de Rotterdamse eeuwling uitgezonden. Supporters en (oud-)spelers schetsen de geschiedenis van de club aan de Maas: van de opening van de Kuip vóór de oorlog, de treffer van Kindvall die de Europa Cup 1 in 1970 voor het eerst naar Nederland bracht, het dreigende faillissement begin jaren 90 tot de onverwachte winst van de UEFA Cup op het moment dat Nederland rouwt om de moord op Fortuyn.

In Profiel supporters die leven in rood-witte huizen of De Kuip vereeuwigd hebben op hun lijf. Ook in de catacomben van de Kuip met Feyenoordverzorger Gerard Meijer, die zijn club 48 jaar dient en Giovanni van Bronckhorst die als 7-jarig jongentje al in het rood-witte shirt speelde en dit seizoen terugkeerde naar zijn enige liefde.

Meer op




Tags

kuip nederland feyenoordlegioen bronckhorst eeuwling faillissement feyenoordverzorger fortuyn gerard huizen jarig jongentje kindvall liefde lijf maas meijer moord oorlog opening portret rouwt schetsen uefa uitzending vereeuwigd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.455 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot bijbehorend bijlow dtk geluisterd gelul kasperk kloese kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren pastoor podcast pusic slot streuer trauner twente voortzetten wehave yoda